تحضير الإنفيوزوريا:
الانفيوزوريا اساسا موجودة في مياة حوضك و لكن بنسب قليلة جدا
و طريقة تحضيرها سهلة جدا!
مجرد انك تملا برطمان بلاستيك شفاف او ازاز لنصه من مية الحوض بتاعك و تغمر في المية دي قش او حشيش( حشيش الجناين يا اخوانا)
او حتى اي ورق أخضر زي الخس, و تسيب البرطمان ده لمدة يومين تلاتة في الشمس على حسب الجو اذا كان حر او برد, و بعد كدة هتلاقي المية بدأت تغيم و ده نتيجة لتكاثر الإنفيوزوريا في البرطمان و ساعتها تقدر تضيف المية بالإنفيوزوريا في حوضك و برضة مع غلق الفلتر لعدة ساعات!
الطريقة دي ممكن تنفع للسمك الكبير و الولدة كمان.
ملحوظة: الفيصل هنا المية لما تبدأ يغيم يعني سواء غيمت بعد يوم او بعد اسبوع ساعتها تبدأ تأكل سمكك منها.
و بالهنا و الشفا!
منقول
تحياتي
المهاجر